Older blog entries for sebol (starting at number 18)

<sebol> äöüppöß09089999999--

<jk_work> sebol: Is your cat cute?

<sebol> jk_work: It's my baby who is typing

<jk_work> he/she is probably also cute

<sebol> refer gnome 2.8 screenshot number 4

<jk_work> nice

20 Sep 2004 (updated 20 Sep 2004 at 01:36 UTC) »
PRIMAX Baru - Prestasi Tanpa Batasan

Authorization

Kenapa di cek kena apa tandatangan? Kenapa dalam surat kena ada tandatangan? Kenapa dalam dalam perjanjian kena ada tanda tangan.?

Kenapa bila nak langgan kelompok emel, mesti pelanggan tu reply supaya boleh masuk? kenapa bila nak approve orang masuk kelompok emel, orang tertentu sahaja boleh approve & memerlukan katalaluan?

kenapa dalam sesuatu sistem ada beberapa peringkat keizinan? root boleh buat macam-macam, user terhad, dlm mysql pun ada had-had sebegitu.

Tapi, dunia berubah, dunia dah tak hormat lagi authorization. Boleh kongsi katalaluan.

boleh ke kita tiru tandatangan orang lain kalau tak taruk (b/p) ?

Dipendekkan cerita, seseorang telah emulate authorization supaya pelangganan terhadap sesuatu servis boleh dilakukan. & seseorang emulate authorization lagi sekali untuk membatalkan servis tu. so 2 kali emulate authorization. mana aku tak melenting.

To whom it may concern. - bukan aku tak kasi guna barang-barang aku. tapi jgn emulate authorization drpd aku.

bayangkan kalau seseorang tak dapat langgan mypenguin99 disebabkan seseorang emulate authorization aku supaya reject user tu. bayangkan kalau patch ke linux kernel, di reject oleh bini dia.

your patch has been rejected by linus torvalds, tapi bini diaa yg rejectkan.

Aku suka totem, dah terbiasa dengan totem. tapi totemmacam menghala ke arah gstreamer. bagi aku gstreamer lom matang lagi, xine agak matang. Aku nak dua-dua ada, jadi dulu aku fikir, nak kena ada xine-ui untuk mainkan media, tapi UI dia teruk.

sekarang aku jumpa muine. so, muine + xinelib, & totem dgn gstreamer.

jorn ni takde kerja lain ke?

28 August = Software Freedom day

31 August = Independent day

2 September = Freedom day...

/opt penuh bila mengjhbuild, nak kena cleanup. aku jumpa lib tahun 2002 pun ada.

Tak tentu arah...

Konon nak install planet, supaya my_wife senang nak baca blog orang lain, apache tak hidup. dah version 2.x rupanya...

entah macam mana, buang masa dgn giFToxic.

entah macam mana, teringin nak cuba jhbuild, tapi require "tla".

aku tanya orang kat #gnome, dia kata "install arch", "install tla"

bila google, macam2 jenis tla yg jumpa.

aku confuse, install arch apa? "jhbuild install arch" ke? rupa-rupanya GNU arch.

baca sikit ... http://web.verbum.org/tla/grokking-arch/ menarik juga.

ingatkan nak commit sikit, tapi aku meraban lak buang masa betul.

Kenapa aku mesti backing TianceOS? Sini

Aku perlukan 800+ rentetan untuk diterjemah supaya Malay is supported.

ada masa 15 hari hmmm hmmm hmmmm

My wife can do gnome-games lupa pula

Hidup zaman sekarang ni susah nak jadi amanah. dah jadi macam zaman jahiliah pula bila semua orang tak amanah, kecuali Nabi Muhammad s.a.w. sampailah dia digelar Al-Amin.

Ada 1 company, manager dia allow staff dia tuang minyak guna kad syarikat ke kereta sendiri, tapi syarikat tak allow buat macam tu. manager tu call aku supaya cover benda tu.

Apa patut aku buat?

Penat dah dua hari berjalan siang malam sebelum ni malam pergi muar, malam tadi berjalan pergi Jasin, ada ijtimak. rasa macam nak voice out something, tapi tak tak jadi.

singgah tempat yusri, dia tak ada, tapi aku tengok dia ada price tag mesra tapi yg kecil. menarik gak.

ada je idea dia.

rupanya, dia custom made. boleh save sikit rasanya. ni nak cuba bawak puncher lama, untuk cuba.

mana tau boleh, dah ada 2 tembak harga.

Borang iwish dah ada. ambil untuk Sungai rambai sekali, lepas tu kasi suriati kat kedai tile. dia bawak syaza... comel.

9 older entries...

New Advogato Features

New HTML Parser: The long-awaited libxml2 based HTML parser code is live. It needs further work but already handles most markup better than the original parser.

Keep up with the latest Advogato features by reading the Advogato status blog.

If you're a C programmer with some spare time, take a look at the mod_virgule project page and help us with one of the tasks on the ToDo list!