29 Apr 2006 adrighem   » (Journeyer)

wine
Sommige programma's zijn nog niet voor Linux beschikbaar. Daarvoor hebben we wine. Het is altijd leuk om te kijken of alles werkt zoals je hoopt, dus een nieuwe versie van wine zorgt voor een loopje langs enkele programma's "die eerder nog niet werkten".

Een programma die ik erg lekker vind werken is de musicbrainz tagger. Het is een programma die de id3tags aanpast wanneer het muzieknummer herkend wordt (het programma 'luistert' naar je nummer) en dan ook in de juiste map zet. Is dat even makkelijk... Probleem was dus dat dat programma alleen voor windows beschikbaar is. Maar met wine werkt het inmiddels ook prima. Voor de nieuwste wine (0.9.12) is een kleine aanpassing nodig in /usr/share/wine/, maar dat is zo gedaan. Misschien is het tijd om automatische dagelijkse regressietests op de wine-tree te gebruiken.

Een ander programma voor windows wat ik altijd leuk vond om te draaien (ik weet niet waarom. er zijn vele alternatieven, maargoed....nostalgie zullen we maar zeggen) was winamp. Die had een kleine irritante eigenschap qua vensterbeheer waar ik vandaag maar eens besloot om naar te kijken. Alles wat nodig was om het werkend te krijgen, was een stukje in de user.reg:
[Software\\Wine\\AppDefaults\\winamp.exe\\X11 Driver]
"Managed"="N"
Iets andere schrijfwijze dan we gewend waren in de oude configuratie, maar het werkt prima.

Latest blog entries     Older blog entries

New Advogato Features

New HTML Parser: The long-awaited libxml2 based HTML parser code is live. It needs further work but already handles most markup better than the original parser.

Keep up with the latest Advogato features by reading the Advogato status blog.

If you're a C programmer with some spare time, take a look at the mod_virgule project page and help us with one of the tasks on the ToDo list!