7 Apr 2006 adrighem   » (Journeyer)

Compiz
Compiz liet het een beetje afweten op mijn systeem. Het was wel mooi, maar er waren nogal wat nadelen. De windowmanager crashtte ongeveer eens per dag, de omschakeling van slepen naar normaal gaf schokken in de vensterweergave. Ook was de animatie niet vloeiend te noemen. Al met al niet zo'n beste ervaring qua Xgl.

Gelukkig was er een oplossing. De versie die op mijn computer stond was versie 0.0.2 (uit ubuntu). Nogal oud dus, aangezien versie 0.0.9 al in de cvs zit. Die maar eens installeren dan. De cvs via een checkout te voorschijn gehaald, gecompileerd en een debje van gemaakt. WHOOHOO! het werkte. En alles is vele malen beter. Er zit zelfs een hotspot voor expose in (muis naar rechter bovenhoek en expose wordt geactiveerd. Geweldig! iedereen zou hier van moeten kunnen genieten. http://ce.et.tudelft.nl/~adrighem/debian/ bevat de debjes voor geïnteresseerden. Gemaakt voor debian unstable met de experimental Xorg.

urxvt
Als nerd kun je natuurlijk niet zonder een terminal, maar gnome-terminal heeft nog geen transparantie. op zoek naar een echte transparante terminal. En die hebben we gevonden met urxvt (rxvt-unicode). Vanaf versie 7.7 zit er ondersteuning in voor echte transparantie. Voor mij werkt de opdracht urxvt -name Terminal -fn "xft:Monospace:pixelsize=12" +sb -depth 32 -fg white -bg rgba:2000/2000/2000/dddd prima. Zie screenshot voor een leuk voorbeeldje: http://ce.et.tudelft.nl/~adrighem/debian/Schermafdruk.png

Latest blog entries     Older blog entries

New Advogato Features

New HTML Parser: The long-awaited libxml2 based HTML parser code is live. It needs further work but already handles most markup better than the original parser.

Keep up with the latest Advogato features by reading the Advogato status blog.

If you're a C programmer with some spare time, take a look at the mod_virgule project page and help us with one of the tasks on the ToDo list!