adrighem is currently certified at Journeyer level.

Name: Vincent van Adrighem
Member since: 2003-07-17 18:26:28
Last Login: N/A

FOAF RDF Share This

Notes:

I'm the coordinator for gnome-nl, the Dutch gnome translation effort. In my normal life, I'm an Electrical engineer.

Recent blog entries by adrighem

Syndication: RSS 2.0
Nieuw blog

Ik heb een eigen domein toegewezen gekregen: www.vanadrighem.eu. Ik ga daar voortaan mijn blog bijhouden en zal hier (op advogato) niet verder meer bloggen. Het waren leuke jaren, maar we gaan nu eenmaal verder.

Kapotte harde schijf
Gisteren kreeg ik ineens een foutmelding van Neverwinter Nights. Deze kon een savegame ineens niet meer laden. Wat een rare foutmelding. Die had ik nog nooit gekregen. Wat bleek, er zitten fouten op de harde schijf, een Maxtor 200GB geval. Even snel mijn systeem backuppen naar een andere schijf (systeem+muziek naar mijn oude 40GB schijf, de rest van mijn ehh...content naar de computer van een huisgenoot). Mijn systeempje draait inmiddels weer prima vanaf die 40GB schijf, was redelijk eenvoudig over te zetten. RMA aangevraagd bij Maxtor, en na mijn vakantie wacht de nieuwe HD op mij, verwacht ik. En direct even de S.M.A.R.T. Monitor tools op mijn systeem gezet. Heb je die functionalitiet in je HD ingebouwd zitten, gebruik je hem niet.

Ik zal eens een nieuwe mini-howto schrijven over dit proces want de howto's die ik kan vinden zijn nogal verouderd (1999). Eentje met een grafisch systeem, grub en gparted als basis. Misschien wel eentje met een ubuntu-live-CD als uitgangspunt ofzo...iig is het zeer eenvoudig om je bestaande systeem compleet te verhuizen naar je nieuwe schijf.

Vakantie
VAKANTIE VAKANTIE! Ik ga zodadelijk op vakantie. Over enkele uren zit ik in Ierland. Het land van de natuur, de cultuur, en natuurlijk: lekker bier. Ryanair is een goedkope luchtvaartmaatschappij die mij van Eindhoven naar Dublin gaat brengen. Aldaar aangekomen verwacht ik een kleine rondreis per bus te gaan maken. Lekker backpacken. Ik zie jullie eind volgende week wel weer!

rijbewijs
Per 1 oktober 2006 krijgen Nederlanders een nieuw type rijbewijs. Het wordt een pasje. Geen slonzige papiertjes meer, maar een net pasje waarmee je aan kunt tonen dat je rijvaardig bent.

Een rijbewijs is 10 jaar geldig. Ik moet over enkele weken een nieuwe halen. Dat betekent dus dat ik de komende 10 jaar nog met een slonzig papiertje rondloop, terwijl men intussen volledig is gewend aan het pasje. Daar komt nog eens bij dat dat pasje veel beter in je portemonnee past. Kortom, ik laat mijn rijbewijs verlopen en zal tot 1 oktober 2006 geen auto rijden. Dan heb ik daarna direct een mooi pasje. Hahaa!

Mocht het echt nodig zijn dan kan ik, met twee foto's en mijn oude rijbewijs op zak, binnen een uur een geldig rijbewijs halen. Geen echt probleem dus.

sylpheed
Zo blog je weken niet, en zo blog je driemaal binnen 24 uur. Ik heb de vertaling van sylpheed bijgewerkt. Die kon wel wat liefde gebruiken. En sylpheed is echt zo'n ontzettend lekker lichtgewicht e-mailprogramma....echt iets om verliefd op te worden.

Als iemand even mijn vertaling wil bekijken voordat de volgende versie uitkomt. Ik heb hem op de site on-line gezet: sylpheed-vertaling.

Installeren van de vertaling doe je door deze uit te pakken en op z'n plek te zetten met de opdracht:
msgfmt -o /usr/share/locale/nl/LC_MESSAGES/sylpheed.mo sylpheed.HEAD.nl.po
(als root natuurlijk)

Debian en de slaapstand
De Linux kernel kan op diverse manieren omgaan met energiespaarstanden. De meest energiebesparende standen zijn "suspend to memory" en "suspend to disk". Mijn systeem heeft alleen ondersteuning voor de laatste (ECS K7S5A moederbord). Op de een of andere manier kon ik het echter niet werkend krijgen. De computer ging wel uit, maar doorgaan nadat de stroom er weer op gezet werd, ho maar.

Vandaag besloten om mijn tanden maar eens goed in het probleem te zetten. nvidia-drivers uit, X uit, en nog wat andere zaken. Niets. Totdat een bugreport in debian mij verder bracht. Bugreport #347886 bracht de oplossing. Ik had yaird op mijn systeem voor het maken van mijn initrd. En die ondersteunt geen suspend-spullen. Dus bij het starten na de suspend wordt er normaal opgestart. Het installeren van de initramfs-tools en opnieuw installeren van een kernel image was genoeg.

26 older entries...

 

adrighem certified others as follows:

  • adrighem certified adrighem as Journeyer

Others have certified adrighem as follows:

  • rbultje certified adrighem as Journeyer
  • adrighem certified adrighem as Journeyer
  • lerdsuwa certified adrighem as Journeyer

[ Certification disabled because you're not logged in. ]

New Advogato Features

New HTML Parser: The long-awaited libxml2 based HTML parser code is live. It needs further work but already handles most markup better than the original parser.

Keep up with the latest Advogato features by reading the Advogato status blog.

If you're a C programmer with some spare time, take a look at the mod_virgule project page and help us with one of the tasks on the ToDo list!

X
Share this page